Jornada de Cardioprotecció

És un taller exprés. Els nostres instructors realitzarien el que anomenem com “formacions de xoc” que en uns 15 minuts aproximadament ensenyarien a un grup d’unes 12 persones a detectar una parada cardiorespiratòria i a actuar davant d’ella, es tingui o no desfibril·lador.

El taller seria totalment pràctic, i consistiria en la instal·lació en una àrea comuna del centre d’un espai habilitat pels nostres instructors amb una sèrie de maniquins i de DEA’s d’entrenament (amb tot el seu material corresponent), a traves del qual grups d’unes dotze persones anirien passant.

Aquestos grups de persones rebrien una explicació de com fer detectar una parada i com actuar en cas d’emergència. No es tracta d’una formació. El que pretenem és treure la por i ensenyar els procediments bàsics d’actuació en aquestos casos.

 

OBJECTIUS

Donar a conèixer els passos bàsics per actuar davant d’una parada cardiorespiratòria i com fer servir un desfibril·lador.

 

CARACTERÍSTIQUES DEL TALLER

  • Presencial i totalment pràctic.
  • Grups de 12 persones.
  • Aprox. 15 minuts per grup. Taller exprés.
  • DEA entrenament.
  • 6 maniquins per professor.
  • Material RCP.

 

Al durar cada taller 15 minuts aproximadament podem fer entre 3-4 tallers per hora. D’aquesta manera els centres educatius disposen d’una opció assequible i ràpida per explicar com actuar davant d’una parada Cardiorespiratòria o com fer servir un DEA. Podem fer tants tallers consecutius com facin falta per arribar a més gent, i també podrien assistir professors, pares i ex-alumnes. Per augmentar la capacitat també es podrien fer dos taller simultàniament que rebessin grups contínuament.